Webhotell

Ulemper av dedikert server hosting løsninger

Dedikerte servere er svært godt kjent av alle de som er forbundet med Internett og spesielt web hosting bransjen. Mange av oss er klar over fordelene med de dedikerte serverne, men som det er fordeler med noe det er noen ulemper også. Dedikerte servere faktisk har ikke såkalte ulemper som den store som er den viktigste er kostnaden for dedikert server. Dedikert server hører til en klient og det er ingen andre kontoinnehaveren, er hele kostnaden for serveren gitt av klienten.

I en delt server som det er flere brukere eller klienter som bruker den samme serveren hele kostnaden for serveren er distribuert blant alle av dem i henhold til planene de har valgt for bruk av serveren. Som kostnaden distribueres det mye mer redusert, og det blir rimelig for alle kontoinnehavere av serveren for å betale for serveren. Men som dedikert server og alle ressursene på serveren brukes av en klient han må betale hele serveren.

Kostnaden for serveren er også høy fordi serveren fysisk finnes. Serveren koster opprinnelig en hundrevis av pounds og at leverandøren som leverer du serveren har å gjøre opp hele serveren i en kort periode og så han har å holde kostnadene høye slik at han kan gjøre det så snart som mulig. Kostnaden for data center vedlikehold er ganske høy som datasentre er utstyrt med en god sikkerhet, strømforsyning og teknikere 24 × 7 x 365 dager. Så naturligvis er kostnadene for alle disse tjenestene tatt fra klienter som bruker servere i datasenteret. Ikke bare dette, båndbredden og rackspace som er fylt også hentes fra klienten.

Webverten spiller en stor rolle i å avgjøre kostnaden for serveren. Kostnaden for serveren bestemmes av webverten som han ønsker også å tjene profitt når han gir deg med serveren. For webvert og datasenteret er også viktig så datasenteret gir serveren til webverten som gir serveren som webverten gir tjenesten webverten kommer til å belaste deg hvor de ønsker å opprettholde et overskudd fra serveren men samtidig serveren må holdes i datasenteret, slik at den er koblet til Internett.