Webhotell

Beredskap til et datasenter

I vår moderne corporate verden der data og viktige dokumenter er hovedsakelig holdt i myk eksemplarer, er sikkerhet av datasenteret av største betydning. Slik enorm mengde data er lagret i hver servicesenter, kan en forekomst av en katastrofe påvirke bedriften negativt. Katastrofen kan være av to skjemaer, dvs menneskeskapte eller naturlige. Katastrofer som tyveri og terrorisme er kategorisert i menneskeskapte katastrofer mens naturkatastrofer jordskjelv, orkaner, tsunami, etc. I begge tilfeller er det viktig for eierne av hosting-leverandører å ta riktige forholdsregler.

Forebygging er alltid bedre enn kur, må tjenesteleverandører ha en plan slik at de kan unngå visse katastrofer og gjenopprette til best mulig tilstand. Katastrofeberedskap er en prosedyre som etterfølges av mange datasentre å minimere skaden til virksomheten ved katastrofe forekomst. Noen bedrifter tror at sikkerhetskopiere data automatisk er den billigste og best mulig måten for katastrofeberedskap. Men disse bedriftene er de som står overfor store tap fordi katastrofeberedskap er aldri så enkelt og raskt. Det krever regelmessig innsats og tid å holde beredskap oppdatert. Man bør alltid vedta katastrofen beredskap tiltak fordi det er den mest avgjørende delen av katastrofegjenoppretting.

• Vær: det er viktig å holde deg oppdatert om tingene som skjer rundt deg, fordi det gir deg en viss idé om sannsynligheten for katastrofe forekomst nær ditt datasenter. Sanntids overvåking og bruke prognoser verktøy kan vise seg for å være effektive. Når klokken igjen for å forberede katastrofe er kjent, kan du utføre viktig katastrofen beredskap trinnene tilsvarende.

• Redundans: sikkerhetskopiere data er av største betydning. Sikkerhetskopien skal lagres i en kilde som kan svare og hjelpe under ugunstige hendelser. Bygge opp ulike redundans nivåer er avgjørende slik at prioritet programdelen kan vedvare i nødstilfelle perioden.

• Strømstyring: Å vedlikehold maksimal oppetid 99.995%, tilstedeværelsen av en riktig strømforsyning er obligatorisk. Du bør utforme ekstra strømforsyning slik at ingenting kan avbryte det lett. Legge til det, den UPS og generatorer bør være fleksibel nok til å bli flyttet til et annet område før, under eller etter katastrofen.

• Bestemme prioriteter: du bør vite betydningen av forskjellige program lagene i en lokaler. Programmet lagene identifiseres i tre kategorier dvs oppdraget kritiske, svært ønskelig og uvesentlig. Ressurser skal fordeles på grunnlag av prioriteringer.

• Flere planer: katastrofer er forskjellige typer så deres effekter avvike som sin forekomst. Derfor bør du ha flere forretningskontinuitet og katastrofe utvinning planer. Vurderer negative situasjoner og forberede tilsvarende kan vise seg for å være nyttig ved katastrofe.

• Pålitelighet: sjekke sikkerhetskopier lagret i kilder øker påliteligheten. Å vite at bedriften kan gjenopprette til sist lagret sikkerhetskopien holder deg uten risiko for tunge tap og forbedrer påliteligheten til kilden.

Det er vanskelig å utføre alle skritt data beredskap på egenhånd. Men aldri prøve å forhandle med beredskap av ditt datasenter. Opprette et team av fagfolk som kan opprettholde og forbedre forretningsplan med kontinuitet betimelig er tilrådelig fordi det har vist seg for å være gunstig for mange store datasentre i fortiden.