Webhotell

Utvikle en backup plan

Dedikerte servere med backup er en viktig verdiskapingen tjenesten som skal benyttes til enhver tid. Enten det være via grunnleggende FTP backup, RAID eller sekundære (tredje eller fjerde) backup harddisker er en viktig oppgave som skal gjennomføres. Denne prosessen kan sterkt forenklet ved å automatisere sikkerhetskopier enten via enkle skript, programvare eller web-basert Kontrollpanel som Cpanel/WHM.

Sikkerhetskopier kan være nødvendig på grunn av sikkerhetsbrudd, feil på harddisken eller bare ulagrede arbeid. Ved feil på harddisken, kan det være plutselige og uventede resulterer i eller skade. Harddisker er mer utsatt for svikt enn andre dedikert servermaskinvare hovedsakelig på grunn av bevegelige deler. Harddisker kan også ha en tendens til å mislykkes etter produksjon ikke etter flere måneder eller år. I noen tilfeller kan en harddisk skanne løpe for å avgjøre om en harddiskfeil er nært forestående.

Siden dedikert server-leverandører tilgang tilbyr sikkerhetskopier ekstern av administratorer det anbefales å kjøre smart skanninger på stasjoner fra tid til annen. Dette står for Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology. Denne ansiktstrekk forsynt av harddiskprodusentene kan bidra til å forutsi en overhengende diskfeil, men det er ikke 100% nøyaktig. Du kan alltids spørre din dedikert server-leverandør for en harddisk smart test.

Opprette et sikkerhetskopieringsskjema

Det er viktig å sørge for at sikkerhetskopiene dedikert server kommer med plass til minst sikkerhetskopierer de viktigste dataene du har. Kontroller også at du ikke planlegger sikkerhetskopiering til å kjøre i normal forretningstid når serveren kan begynne å kjøre treg på grunn av ressurs intensiv sikkerhetskopieringsprosessen. Hvis sikkerhetskopier kjøres daglig, er det best å utføre dem under svært sent eller tidlig timer mens servertrafikk er lavest. Hvis sikkerhetskopiering på ukentlig, pleier helger å være den beste tiden for dette.

Pass på at hvis du tilfeldigvis har en salgs- eller markedsføringsmateriale hendelse skjer under en planlagt sikkerhetskopiering at sikkerhetskopiene er utsatt og flyttet.

Bekrefter sikkerhetskopier

Det er ingen vits i å drive backup og realisere bare delvis sikkerhetskopier er utført eller enda verre, ingen i det hele. Kontroller sikkerhetskopier på måfå timene å sikre at dette ikke skjer. Det er også lett å få en bekreftelsen email eller tekst som sikkerhetskopier har blitt fullført og bekreftet.

Backup henting

Tap og dedikert server med sikkerhetskopiering må hentes, kontroller at det er en plan for å hente data raskt og lettvint ved data. Hvordan dataene blir hentet og hvor lang tid tar det? Kan du råd til å miste en uke igjen av dataene, eller bør du har oppsett daglig sikkerhetskopiering? Huske på at mengden data skal sikkerhetskopimålet kan ta litt tid avhengig av hvor mye data som trengs for å bli. Hvis det er mye data, en sekundær harddisk kan være den raskeste løsningen, men hvis dedikert server blir hacket dette vil også bety sikkerhetskopidataene er nå også sårbare. Hvis du har en RAID1-systemet og én stasjon lider maskinvarefeil, må du forberede noen nedetid som den nye arbeider harddisken har tid til å motta dataene fra den andre stasjonen. Et RAID5-system kan løse dette problemet som de to andre stasjonene kan fortsatt arbeide mens tredje harddisken sender data til den fjerde kjøre som mislyktes.

Utvidelse

Dataene er kjent for å kunne ta opp mye plass. Alltid være forberedt for ekspansjon og mer plass som dataene vokser særlig hvis sikkerhetskopiene ikke er blir overskrevet på hver sikkerhetskopi. Hvis du bruker FTP backup eller andre eksterne sikkerhetskopier kontroller kan du oppgradere kontoen FTP backup. Hvis bruker RAID1 system oppgraderer å større stasjoner blir mer komplisert, men absolutt oppnåelig. En sekundær harddisk oppgradering vil være et lett bytte. Også vurdere om de månedlige tildelt innkommende og utgående trafikken til sikkerhetskopiene av serveren oppfyller dine krav til sikkerhetskopiering.

En god måte å sikre dedikert server backup arbeider og bekreftet er å manuelt bekrefte dataene. En enda bedre måte er å faktisk utføre en sikkerhetskopiering henting for å erstatte eksisterende data på primær eller noen andre prøvekjøring. Var prosedyren feil gratis, rask og effektiv?

Sist men ikke minst, opprette en robust og redundante backup plan vil være unyttig hvis den menneskelige faktoren ikke er vurdert. Det er opp til dedikert serveradministrator å sikre sikkerhetskopier oppsett, bekreftet og hentes på en sikker og pålitelig måte.