Webhotell

Hva du trenger å vite om delte hosting planer og nettstedet nedetid

Når du ser på hosting alternativer for nettsted, kan du gå med delt hosting eller du kan gå med dedikert hosting. Forskjellen er at når du velger en delt hosting plan, du deler serveren som området vert med andre nettsteder. Når du går med en dedikert hosting plan, er området det eneste stedet på serveren. Webhotell er en kostnadseffektiv alternativ for start-ups og små bedrifter nettsteder, er det noen ting du må være klar over når det gjelder delt hosting planer og nettstedet nedetid.

1. Andre nettsteder kan påvirke resultatene for webområdet ditt

Når du velger en delt hosting plan, er det viktig å huske at andre nettsteder som ligger på serveren kan påvirke ytelsen til ditt eget nettsted. Fordi serveren er delt, deles også serverne som er vert ressurser. Dette betyr at din bruk av de delte hosting ressursene kan ha innvirkning på andre nettsteder som ligger på serveren, og Ressursbelegg på disse nettstedene kan påvirke området også. Hvis du bruker en delt hosting plan, må du holde et øye for endringer i utførelsen av webområdet. En kvalitet nettsted overvåking tjeneste kan varsle deg hvis det er endringer i nettstedets ytelsen på grunn av manglende ressurser på serveren.

2. Planlagt oppetid er ikke inkludert i oppetid tall

Når du kjøpe en vertsavtale, er sjansene at du ser på oppetid tall som er lovet av hosting gir. Når det gjelder annonserte oppetid tall, du må forstå at planlagt vedlikehold, for eksempel vedlikehold, er ikke inkludert i disse tallene. Når en webvert beregner prosenten oppetid, inkluderer ikke nedetid forårsaket av planlagte driftsstans. Dette betyr at 99.8 eller 99,9 prosent oppetid du lovet er faktisk 99.8 eller 99,9 prosent minus noen planlagt nedetid.

3. En liten prosentandel kan gjøre en stor forskjell

Når shopping for en vertsavtale for nettstedet ditt, kanskje du tror det er ikke mye av en forskjell mellom en tjeneste som tilbyr 99.8 prosent og en tjeneste som tilbyr 99.8 prosent oppetid. Sannheten er at forskjellen er ganske betydelig. Mens tallene kan se nære, nedetid forbundet med en 99.8 prosent oppetid rate er dobbelt som av en 99,9 prosent oppetid rate. For eksempel betyr en oppetid rate av 99,9 prosent nesten 9 timer med nedetid per år, mens en oppetid rate av 99,9 prosent betyr mer enn 17 timer med nedetid per år. Det er derfor det er viktig at du har en kvalitet nettsted skjerm på plass. Skjermens nettsted kan informere deg om nøyaktig hvor mye nedetid området opplever i de faktiske timene så du kan lage en hosting endring hvis nødvendig.

Feil vertsleverandør kan likestille til unødvendig nedetid

Enten du er på utkikk etter et nytt nettsted vert eller bare lurer på om verten du bruker virkelig gir nettstedet med uptime og anvendelighet du trenger, er en kvalitet nettsted overvåkingstjeneste nøkkel. Mens vertstjenester kan Love en viss oppetid, kan det være umulig å fortelle om du faktisk får servicenivået du betaler for uten kvalitet overvåking av nettstedet. Dette er spesielt sant av delt hosting planer, der andre nettsteder som ligger på serveren faktisk kan påvirke ytelse og oppetid for ditt eget nettsted.