Webhotell

Hva skal se etter i en god webverten

George Orwell's Animal Farm sa at alle dyr ble lik, men noen var mer lik enn andre. Dette uttrykket kan lett brukes til web hosting selskaper. Hvis du bare ser på funksjonene på salg siden, kan det være vanskelig nok til å skille mellom de forskjellige webhotell planene tilgjengelig uten å sammenligne mellom firmaer. Her er noen ting å se opp for.

Overselling

Dette er ikke unik for nettstedet hosting selskaper.

Full pris flyselskaper selger ofte flere seter enn det er på et fly fordi de ikke vet alle vil slå.

Mobiltelefon selskaper vet at folk flest ikke bruker alle minutter eller tekster som er tillatt i kontrakten.

Og nettstedet selskapene vet at de fleste av deres kunder ikke vil komme forbi installere noen Wordpress nettsteder på det meste, istedenfor å bruke gigabyte plass som de kunne bruke.

Du neppe å bli fortalt på forhånd hvorvidt din valgte nettsted vert hengir seg overselling men på billigere enden av markedet er det nesten en gitt.

Dette påvirker ikke vanligvis du for mye med mindre verten skimps på ressurser og kjører dem nær kapasitet. Hvis det er tilfelle, er nettsteder sannsynlig å bli bremset av faktorer utenfor kontroll og det er nok på tide å flytte selskaper.

Beliggenhet

Mye som veinettet har Internett store og små ruter.

Generelt, jo nærmere verten er til større rutene, raskere hosting vil bli.

Og hvis verten er i samme land som de fleste av nettstedet kunder, som også vil føre en bedre opplevelse for besøkende.

Hvis hosting selskapet er på et annet kontinent, vil dette påvirke hvor lang tid det tar for å sende de relevante delene av webområdet til kundene. Så er det verdt å sørge for at valgte verten ligger i det beste mulige stedet.

Og hvis din sted vokser store nok du må selv vurdere å bruke flere fiendtlig steder slik at du best kan betjene kundene. Som er en fin problem men som du må minst være klar over dine bakhodet.

Kundeservice og støtte

Nettsteder har en irriterende vane å bryte på verst tenkelige tidspunkt. Det er nesten som om de har en innebygd sensor for å sikre dette skjer.

Noen ganger er det noe du kan fikse kanskje sletter en villfaren Wordpress plugin.

Men andre ganger er det komplisert mer, som er der på vertens kundeservice kommer inn i bildet.

Du trenger dette er tilgjengelig døgnet rundt.

Den beste kundeservicen er vanligvis i form av direkteprat som dette betyr at du kan holde på chatten til problemet er løst.

Hvis nettstedet ditt er viktig for deg kan da telefonstøtte også være nyttig. Hvis det er tilfelle, er det verdt å finne ut detaljene. Noen verter har bare supporttelefon i ukedag arbeidstiden. Andre har døgnet rundt telefonstøtte men går til en samtale senter som deretter ordne en samtale tilbake hvis støtte samtalen er utenom vanlig forretningstid. Og andre maskiner vil sette deres støtte linje på en premium rate telefonnummer, selv om samtalen blir gjort som følge av en feil på slutten i stedet for din.

Det er vel verdt å sjekke den slags detaljer før du inngå en kontrakt for ditt nettsted hosting.