Webhotell

Nyttige verktøy på ubuntu linux å administrere din web hosting konto

Web hosting konto kommer med en awesome Kontrollpanel som lar deg gjøre mange oppgaver, uten behovet av programvare på datamaskinen. Dette kan spare mye tid og krefter kreves for å laste ned programmer og programvare. Det er spesielt nyttig når du reiser og vil administrere kontoen eller laste opp filer og sjekke e-post. Samtidig utføres best visse funksjoner av programvaren installert på den lokale datamaskinen. Denne artikkelen inneholder et par nyttig verktøy hvis du bruker en Ubuntu maskin og forvalter også et nettsted.

FTP-klient

Det er viktig å ha en FTP-klient for styring og manipulere filene i kontoen. FTP-klient kan du bruke en sikker kryptert tilkobling til å koble til kontoen og endre også. Det også lar deg endre filrettigheter og også gjøre rekursiv endringer automatisk gjennom et grafisk brukergrensesnitt. Du kan også sammenligne mapper og filer og begrense båndbredden for nedlasting eller opplasting. Du kan endre prioriteten for nedlasting av filer og angi en kommando skal utføres på slutten av nedlasting kø ferdigstillelse. Kontrollpanelet kommer med en online arkiv bestyrer, men bruker av at filbehandling er pen begrenset, i motsetning til en lokal FTP-klient. På Ubuntu anbefaler vi FileZilla FTP-klient.

E-postklient

E-post er en integrert del av å ha en web hosting konto og bruk av e-post er nesten uunngåelig. Du kan lagre e-post på serveren eller laste dem ned til datamaskinen. Outlook er en av e-postklienter som er veldig populært på Windows, men det har ikke en versjon for Windows-operativsystemet. Når reiser eller bruker en annen datamaskin, kan du alltid bruke online Webmail klienten til e-post. På Linux anbefales Thunderbird å laste ned og få tilgang til e-post.

Website Copier

Selv om du ikke alltid kan kreve dette verktøyet, kan en website copier eller utvinning verktøy være et nyttig verktøy for å sikkerhetskopiere og feilsøke webområdet. Kopimaskinen vil kopiere alle filene og lagre dem på datamaskinen i samme filstrukturen som på serveren. Kopimaskin loggene vil også gi deg feilkodene og andre advarsler som vil være synlig for Webområdebrukerne. WebHTTrack er den ideelle løsningen på Ubuntu.

Bilderedigering

Klar dine bilder på Internett kan være ganske utfordrende oppgave, spesielt hvis du har liten erfaring i bilderedigering. Alle trenger en grunnleggende bilderedigering verktøy som kan beskjære, sette piler og etiketter, endre størrelse på og endre bilder. Noen bilde redigering programvare er dyrt, men det finnes mange gratis alternativer som du kan bruke på Ubuntu. Vi anbefaler lukkeren for grunnleggende bilderedigering og GIMP for avanserte brukere. Mange kontrollpaneler nå kommer med en grunnleggende image resizer og cropper, men de er ingen match for omfattende verktøy som nedleggelse og GIMP.

Terminalemulator

PuTTY er en gratis terminalemulator for avanserte web hosting brukere. Dette betyr at det vil tillate deg å kjøre kommandoer på vertsserveren gjennom en programvare på datamaskinen. Det kan være spesielt nyttig når du vil kjøre skript eller kommandoer som ikke har et grafisk grensesnitt, eller som ikke går gjennom leseren. PuTTY er også nyttig når du vil teste din POP3-, IMAP- og SMTP-tilkoblinger via telnet.