Webhotell

Trenger du å ta vare på en webområdevert konto?

Sette opp en nettside er blitt lettere dag for dag. Enten det er å betale for hosting eller kjøpe en mal eller installere et CMS, krever alt nå bare et par klikk. Men er det noe som er uunngåelig, og må følges som et sett av beste praksis å holde nettstedet og web hosting konto i god helse. Denne artikkelen forsøker å forklare kostnadene du må bare i tillegg til din web hosting pris, for å opprettholde ditt nettsted.

Virus og Malware Scan

Å legge dette til din ukentlige sjekkliste for vedlikehold er et must. Skanne hele hosting kontoen for virus og malware aktivitet vil hjelpe deg å stoppe en katastrofe i tide. Selv om mesteparten av tiden vil du se at du regningen er ren, noen ganger, kan i offentlig laste opp mapper eller innkommende postvedlegg du merke en utløser satt. Rydde opp disse infeksjonene vil hjelpe deg å unngå mer vedlikehold i fremtiden. Som de sier "en føre lagrer ni."

Ressurs bruk av

Noen verter tillater deg å se din Ressursbelegg på delt fiendtlig server og også vise deg hvor mye RAM, CPU og Apache prosesser kontoen har brukt i de siste dagene. Dette kan være en nøkkelfaktor i diagnostisere problemer og forstå hvordan nettstedet utfører under ulike forhold. Merke uregelmessig atferd på et tidlig stadium kan unngå et stort utslag av kontoen. En av våre klienter merket en stor topp i prosessorressurser hver kveld. På videre undersøkelser identifisert han et løpsk rsync skript som årsak. Dette unngås hans nettstedet er kvele eller begrenset av serverprogramvaren. Kontrollere Ressursbelegg minst en gang i 7 dager er en god praksis.

Sikkerhetskopier

Vi trenger ikke å si dette, men å ta regelmessige sikkerhetskopier har skade ingen. Ikke bare bør du ta sikkerhetskopier for en nødsituasjon eller nedetid, men tar sikkerhetskopier før hver endring nettstedet gjør du gå tilbake til en sikkerhetskopierte versjonen i tilfelle koden blir skadet eller programmereren goofs opp. Før du installerer noe nytt eller oppdatere CMS versjonen må du ta en sikkerhetskopi. Bruke litt penger på sikkerhetskopiering vil spare deg hundrevis av dollar når du virkelig trenger å gå tilbake til en tidligere versjon av webområdet. En standard fremgangsmåte bør du sikkerhetskopiere hele kontoen minst én gang i uka fortrinnsvis på off-peak timer. Last ned sikkerhetskopien på en ekstern maskin.

Oppdateringer

Du vil bli overrasket over hvor mange oppdateringer du må utføre på nettstedet ditt, spesielt hvis du har en database drevet CMS. WordPress, Joomla, Drupal og andre lignende CMs systemer presse ut oppdateringer minst et par ganger i måneden. med automatisk installert programvare, oppdatere er et stykke kake og kan gjøres i sekunder. Men må du også forstå konsekvensene av hver oppdatering på nettstedkoden og tilpassinger i systemet. Ideelt sett bør du sjekke etter nye oppdateringer hver to dager, slik at en avgjørende sikkerhetsfeil i din web app kan oppdateres raskt, før det blir utnyttet av hackere eller skadelig programvare.

Mistenkelig aktivitet

Web hosting kontrollpanelet vil definitivt få viser du aktivitet og feil logger av kontoen. Dette kan være spesielt nyttig når du skal diagnostisere feil eller forstå web apps atferd. En ekstra nytte av loggene er å oppdage mønstre av mistenkelig aktivitet og timing av slik oppførsel. Loggene kan hjelpe deg å unngå et stort problem ved å vise mønstre av aktiviteten du virkelig vil vite. En ideell intervallet for sjekking logger ville være minst en gang i uken. Sjekke besøkende loggene, kan Apache feillogger og noen egendefinerte logger som Innholdsbehandlingssystemet ditt genererer være svært nyttig.